hits

Pasvik folkehøyskole!

Jeg klarte det, i likhet med mange andre og fullføre det siste året på videregående skole.  Bestemte meg nokså tidlig for å ta meg et friår etter videregående for å kunne puste ut og senke stressnivået jeg har hatt de siste tre årene. Mamma foreslo å ta meg et år på folkehøyskole for å finne meg selv litt og få en liten aning om hva jeg vil drive på med senere. Jeg søkte litt rundt på forskjellige skoler og linjer på flere steder i Norge. Ettersom jeg har hatt en god del teater, spesielt i skoleslutten nå, frista det ikke like mye å gå på en teater eller musikal-linje og endte derfor opp med friluftsliv på andre siden av landet enn der jeg kommer fra selv. 

Jeg ankom Kirkenes seende ut som et pakk-esel, torsdags morgen 18. August med mage forhåpninger. sammen med en hel gjeng tog vi den varme bussen helt inn i Pasvikdalen, hvor skolen ligger. Denne veien vi kjørte på har faktisk fått pris for ?Norges verste vei? og det kjente vi som satt bakerst spesielt.Etter litt internat og rom styr fikk jeg en romkamerat som heter Valeriia som er fra russland og går her for å lære norsk. Til nå har vi ikke snakket kjempemye med hverandre annet enn god morgen og god natt, men etter vert som hun blir tryggere på engelsk og norsk endres nok dette. 

Første helga hadde vi flere ?bli kjent- leker? vi hadde natursti og gikk på turer. Lagde bål og grillet pølser. Fikk kjøre båt med militæret, for å få en liten innføring om hvordan det fungerte med russergrensen osv. Til nå er jeg superfornøyd med både skolen og alle folkene på den av både lærere og elever. Gleder meg utrolig til fortsettelsen av dette året!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helle

Helle

20, Tromsø

Blogger og vlogger fra stavanger som for øyeblikket studerer barnehagelærer ved universitetet i tromsø.

Kategorier

Arkiv