hits

Første tur med klassen

Første uke på folkehøgskole bar det ut på en tre netters lang kanotur med friluftsliv klassen. Først hadde vi opplæring i kamerat redning slik at både elever og lærere skulle føle seg litt mer trygg før vi dro på tur. Selve treningen gikk kjempebra, og alle fikk prøvd seg ut og ble dermed litt tryggere i kanoene.

På tirsdagsmorgen ble vi kjørt ut til vannet hvor vi skulle padle ut ifra og del i par over hvem som skulle padle sammen. Været var surt med våte forhold, igjen hadde jeg bommet på skovalget og klarte og bli klissblaut når vi skulle bære kanoene over en halvøy. Etterhvert fikk vi bedre kontroll på kanoen og kunne derfor fortsette ferden over Elnvatnet. Etter kun noen hundre meter var vi fremme ved Elnkoia hvor vi bestemte oss for å sove denne natten. Her fikk vi fyrt i peisen og hengt opp alt av våte klær til tørk og samtidig få litt varme i oss. Jeg var på middagsgruppen som hadde ansvar for å holde middag klar til Kl. 6 Ingen av de jeg var på gruppe med hadde stort peiling på hva vi egentlig dreiv på med, men vi ordnet en god middag til slutt som de fleste var svært fornøyd med. Noen sov ute under en presenning den natta, og jeg var heldig for å få plass inni koia og holdt god varme.Onsdagsmorgen ble vi andre vekket av frokostgruppen som fyrte i peisen og varmet opp vann til frokosten som bestod av vann og havregryn, til sammen ble dette en vasskokt havregrøt som faktisk var bedre enn forventet. Etter frokosten padlet vi i nydelige forhold til neste koie som var rett ved grensen til Finland. Her dro noen av oss på tur for å se grensen mens resten visket nede ved vannet. Jeg var så heldig at jeg fikk både fiske og gå på tur, jeg fikk til og med en liten Harr på den lille halvtimen.Den fisken sløya jeg helt selv med veiledning fra læreren. På koia fikk vi besøk av et finsk par som var ute på tur, og vi følte de hadde litt mer rett på koia enn det vi hadde så dermed bar veien videre til å finne overnattingsmuligheter med ved til å lage bål. Etter mye om og men, havna vi på en halvøy med masse maur og fluer. Så fort vi fikk opp bålet ble vi med en gang mindre plaget av de irriterende krypdyrene.Tidlig morgenen etter var det frokost og videre tur for oss som ville til Treriksrøysa, mens de som ikke ble med var igjen og koste seg med kortspill.Siden vi var fem stk på tur var det en som ikke skulle padle og det ble meg. Det var svært avslappende og jeg holdt på og sovne hele tiden, ulempen var at det var svær kalt og sitte i ro i den småkjølige morgenen.På turen fikk vi brukt og lært om kompass og kart, endelig fikk jeg brukt kompasset mitt som jeg hadde kjøpt før jeg reiste. Det varte i hele en time før pila slutta og fungere, så jeg satser på å få dratt på Xxl når jeg kommer hjem for å få fikset det. Etter turen møtte vi de andre og dro til Elnkoia for å legge oss inn der for natten, før vi padlet hjemover.

#Friluftsliv 
 

3 kommentarer

lovi

09.12.2016 kl.17:04

hahahah helle og snorre doing the pretty face! <33333333333333333333 älskar er

Helle

09.12.2016 kl.17:07

lovi: Älskar dig mer<33

Sentrumjenta

09.12.2016 kl.17:24

Ser ut som en kjempe koselig klassetur. Nydelige bilder! Ha en fin kveld videre :)

Skriv en ny kommentar

Helle

Helle

20, Tromsø

Blogger og vlogger fra stavanger som for øyeblikket studerer barnehagelærer ved universitetet i tromsø. Gikk på Pasvik fhs 2016/2017. Elsker teater og tur og har en stor lidenskap for strikking.

Kategorier

Arkiv