hits

Tur til Murmansk.

For første gang besøk i russland. Jeg reiste sammen med skolen. Vi hadde blitt invitert av skole 31 som skolen har hatt et samarbeid med i flere år. Lærerne fra denne skolen var på besøk her en uke også for å bli med på turer med de forskjellige linjene og bare hilse på oss.

I russland har de så mange skoler at det ikke er et eget navn på dem, derfor bruker vi bare tall. Hotellet vi bodde på var stort og flott, med god mat i restauranten. Vi var såpass slitne at vi la oss rett etter middagen for å stå opp tidlig dagen etter. Morgenen etter var vi på en guida tur i bussen av bussjåføren vår, hvor vi besøkte krigsmonumenter og en kirke. Etter dette fikk vi fri til å gjøre hva vi ville i ca 2 timer før vi besøkte skolen. Jeg og fire andre dro til murmansk Mall som er et digert kjøpesenter og fant ut etter kun noen minutter at vi måtte dra dit igjen etterpå for 2 timer var virkelig ikke nok til det senteret. Rett fø vi dro til solen , prøvde vi ut en pannekake resturant. Der var vi veldig heldige med timingen, for rett utenfor traff vi kjøkkendama vår Anna, som er tidens koseligste russer som snakker både russisk og norsk og tilbudde seg til å bestille pannekaker til oss.


På skole 31 ble vi møtt av svært hyggelige russere som var ivrige til å møte oss. Elevene stillte som guider som førte til at vi fikk en flott omvisning på skolen. Etterpå fikk vi varm mat til lunsj i kantina, med en spesiell og dritgod russisk juice som jeg skal kjøpe med meg hjem neste gang vi skal til russland. Dette besøket er et stort høydepunkt for begge skoler, derfor hadde de lagt et eget underholdningsshow for oss som elevene holdt. Fullt av sang og dans og små skuespill, av elever i alle aldre.


Da besøket tok slutt fikk vi friheten til å utforske murmansk litt selv, så over halvparten havnet på murmansk mall igjen for å gjennoppta shoppingrunden. Jeg fant utrolig mye fint, og tenkte at jeg skulle legge ut hva jeg handlet der. Senere på kvelden ble det endelig et besøk til Mc Donalds, et besøk som var stort savnet for min del. Dagen etter brukte vi på hjemreise.Skolen skal ha utveksling i februar, hvor noen elerver fra psvik får reise til murmansk og bo hos en russisk familie og får delta i timene på skole 31 i en uke. Nå har jeg meldt meg på og håper virkelig at jeg får reise! Jeg ble veldig glad i murmansk på den dagen, og ikke minst i de løshundene som løp rundt i gatene og var så tamme og snille.

2 kommentarer

lisebrevik

15.12.2016 kl.22:30

Så ut som en veldig fin tur :) Og for noen koselige, å flotte bilder du har tatt!

Helle

18.12.2016 kl.13:00

lisebrevik: var kjempegøy!

Skriv en ny kommentar

Helle

Helle

20, Tromsø

Blogger og vlogger fra stavanger som for øyeblikket studerer barnehagelærer ved universitetet i tromsø.

Kategorier

Arkiv