hits

Yrkesmesse i Lillestrøm

Jeg var så heldig som fikk tilbud om å delta på yrkesmessa i lillestrøm i år. Dette har vert en tradisjon ganske lenge, hvor håndplukkede elever har fått delta. Jeg og Einar var de to elevene som fikk bli med pluss Anna som er stipendiat og Yngve som er den læreren som har hatt ansvar for skolens deltagelse i denne messa siden starten.

Einar og jeg reiste fredags formiddag fra kirkenes til oslo, og tok toget inn til byen og videre til Røa hvor han bor og vi skulle bo disse dagene. Gjestefriheten oste opp på minuttet jeg steg inn i gangen og jeg følte meg utrolig velkommen der. Vi ble tilbudt mat og drikke før vi skulle ut å møte noen venner av Einar, nå som vi faktisk hadde en frihelg i storbyen. Frihelgen var super, jeg fikk truffet mange herlige mennesker fra Einars vennekrets. På lørdagen fikk vi prøvekjørt en Tesla og tatt T-Banen til tøyen for å treffe noen kjente av meg. Jeg har nemlig en onkel, tante og et søskenbarn som bor på tøyen. Tanten min er med å driver en kaffe i den botaniske hagen på tøyen hvor vi fikk god kakao , boller og klem av tante. Dette var første gang jeg noengang har vert der så jeg synes dette var supert.


(Bilde fra kaffeen på tøyen)

På Søndag var vi på en annen kaffee i Oslo som heter uhørt, med ei venninne av Einar som heter Aurora og som var kjempesøt. Jeg tok meg en kopp te og de andre tok seg en kakao hver. Etter to timer full av snakk og kaffekos var det på tide og løfte på rompa, for da hadde vi fått melding av Anna som var på vei til Oslo. 


(Aurora på uhørt)

Det var egentlig bare å komme seg til Oslo fort som fy, for vi visste at anna ikke var kjempegodt kjent. Jeg hadde også planer om å dra tilbake til tøyen for å treffe onkel i 5 tiden. Etter litt venting og ringing og teksting kom plutselig et kjent "hallo " bakfra, Anna fant frem! 


(Einar, Aurora og Anna foran juletreet på Oslo S)

Mandag og tirsdag var de store messedagene. Opp tidlig på mandag for å få standen vår til å se fantastisk ut i lillestrøm. På toget bort dro vi med oss 17 kg med brosjyrer fra Pasvik FHS og 2 roll-ups som vi måtte montere når vi kom frem. Jeg merket veldig hvor patriotiske vi alle blir over våre egne folkehøgskoler på sånne messer, og synes egentlig at det er helt latterlig. Vi hadde en lang gang med bare folkehøgskoler og ingen utvekslet ord eller til og med smil før det hadde gått noen timer. På slutten derimot så var det så lite elever på messen at vi begynte å snakke med hverandre uten fordommer. Etter messa, var det middag og da snakker vi burger middag på resturant. Når vi kom hjem, var alle så veldig trøtte at det ble til at vi bare tok kvelden med en gang.


(Einar, Anna og Yngve på Lillestrømmessa)
 

Tirsdagen våknet vi alle med slitne bein og kinn etter og å stått i ro og smilt hele dagen før. Forventningene våre var at denne dagen skulle bli verre enn dagen før, men det gikk faktisk mye bedre enn det alle hadde forventet. Dagen var kortere og gikk veldig fort rett og slett, og jeg gikk og gledet meg veldig til middagen vi skulle ha senere på kvelden.  Fordi vi skulle ut å Fridays og spise, og der har ikke jeg vert siden vi var i new york med familien. På veien til byen traff Anna sin beste venninne som egentlig bor i London så det var et sykt sammentreff at begge Voss-Jentene skulle være i Oslo på samme tid.


(Anna og Ingunn på T-Banen i Oslo)

Vi tok henne rett og slett med på middag, noe som var kjempekoselig. Ingunn var utrolig hyggelig, og det var kjempegøy at hun ble med og at jeg og Einar også fikk bli litt bedre kjent med henne.
 

 

 

#oslo #norge #venner #vennskap #jul #tøyen #byen #lillestrømm #atrømmen #voss #karitraa #stavanger #Røa #sideomside #nrk #utdanningsmesse #tautdanning #yrkesmesse #universitet #folkehøgskole #promotering #arbeid #messe #stand #pasvik #pasvikfhs #pasvikfolkehøgskole #fhsliv #middag #junkfood #sightseeing #Fridays 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helle

Helle

20, Tromsø

Blogger og vlogger fra stavanger som for øyeblikket studerer barnehagelærer ved universitetet i tromsø.

Kategorier

Arkiv