hits

Bamsekraft med Friluftsklassen

Tirsdagsmorgen dro vi med buss et lite stykke til vi kom til en innkjørsel hvor vi skulle av, sekken var klar og skiene va klare preppa for det snøende føret vi hadde i front. Tre av 8 dro pulk mens resten bar sekker. Vi gikk vel i 3 timer eller fler, jeg må ærlig si at jeg ikke var så veldig observang på hva klokka var. Jeg gikk i front i starte og nøt den idylliske hvite naturen og fulgte rype sporene med øynene mens jeg tråkket spor for de bak meg. Dette var dagen etter jeg hadde bestått jegerprøven, så det og følge spor var faktisk kjempegøy, og det baste var når jeg fikk sett to ryper som fløy rett over meg. Det var så stas at jeg ropte og skrek på de som gikk bak meg i en litt tettere skog som ikke fikk med seg annet enn hylinga min. Etter en stund kom vi frem til hytta. Den var kjempeflott og stor men uten strøm så det gikk en del telys og veldig mye leking med lys i løpet av kveldene.

Onsdagen gikk vi på en dagstur, først i løype og så litt utfor løypa. Vi kunne ikke gå der vi ønsket fordi det var fare for å gå igjennom isen på akkurat det stedet. så det ble en veldig tung løype opp og ned  svære humper i dyp løs snø. Her startet jeg offisielt min tryne karriere med tung sekk. Faceplantet i de fleste bakker så ansiktet mitt fikk gjennomgå veldig. Alt var fint i løssnø, men selvfølgelig klarte jeg også å tryne med ansiktet først når vi rant utpå isen. På isen er det et hardt lag med snø før du kommer til isen, jeg smalt hodet gjennom den snøen og traff isen. Det gjorde veldig vondt og jeg fikk en paracet og beskjed om å slappe av resten av turen. Vi var heldigvis veldig nærme hytta når jeg trynte, for jeg kjente at det var tungt å gå tilbake og litt for herlig å sovne på kvelden.

Morgenen etter pakket vi sekkene og ryddet ut av hytta, jeg var litt uggen i formen men ikke værre. Etter en time på tur stoppet vi med en gapahuk og lagde bål, hvor vi spiste lunsj. Til lunsj spiste vi Taco rester som vi varmet på bålet faktisk, og så hadde vi mye bacon rester so vi surret rundt pinner og stekte på bålet. Etter denne lunsjpausen så følte jeg meg mye bedre og klarte å nyte turen mye mer.

Desverre hadde jeg ikke med meg kamera på denne turen så det ble ingen bilder, men det skal skjerpes til nestegang.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Helle

Helle

20, Tromsø

Blogger og vlogger fra stavanger som for øyeblikket studerer barnehagelærer ved universitetet i tromsø. Gikk på Pasvik fhs 2016/2017. Elsker teater og tur og har en stor lidenskap for strikking.

Kategorier

Arkiv