hits

Ta seg til rette på andres kroppNå kommer det, eller gjør det det. Dette innlegget har jeg tenkt på og grublet over en god stund. Flere ganger har jeg prøvd å skrive det men så gir jeg opp og sletter alt krysser ut hele bloggsiden og finner en serie på netflix. Jeg vet at jeg ikke kommer til å få noen ro med dette temaet på en god stund og jeg kan ikke si at det hjelper og holde det for meg selv.

Når vi reiste på avslutningstur med pasvik folkehøyskole havnet jeg i en situasjon som jeg selv ikke helt vet hvordan jeg skal reagere på. Vi var på et marked hvor de solgte masse kule greier for en ekstremt billig penge, kjøpte blandt  annet sminkekoster og svære sminksett til under 100 lappen. Vi var alle kjempefornøyde med innkjøpene våre og trasket videre gjennom gaten for å finne mer billige greier og bruke penger på. Jeg har jo kommet inni en sånn treningsfase og ble veldig oppmerksom å alle de stilige treningstightsene som hang på et stativ. Dermed dro jeg, Kristina og lærer Merete inn i butikken for å få en nærmere skikk på disse. Etter en liten stund kom butikkeieren og skal hjelpe oss, han vil finne riktig størrelse og løfter litt på dunjakken min.  Her tenker du kanskje, du som leser dette. At jeg er en utrolig naiv norsk jente, og at jeg burde forstå det. Hva han holdt på med. Nei, jeg skjønte ikke dette og tenkte egentlig ikke mer over det. Ikke før jeg frøs sammen og ikke klarte å røre meg lenger for nettop da kjente jeg hvordan den ekle hånda hans strøyk meg over rompa. Jeg ble helt kald inni meg, som om jeg nettop hadde fått en bøtte med isvann over meg. Jeg ble kvalm og gikk ut, uten et ord. Jeg bare forsvant fra stedet. Jeg kjente tårene presset på når jeg gikk ut døren, når jeg kom ut til Vegard og Einar så fosset det ut. Fikk ikke frem noe forståelig, Merete spurte meg hva som hadde skjedd for hun skjønte at det var noe med han mannen i butikken. Senere fikk jeg spørsmål om hvorfor jeg ikke slo til han, det samme spørsmålet stilte jeg til meg selv også. Dette er spørsmål vi stiller til ofte på film også, hvertfall et jeg alltid har stilt. Nå tenker jeg at jeg egentlig har fått svaret, jeg frøs og var låst fast i bakken i panikk og sånn var det bare. Til de som lurer på om jeg kledde meg i noe utfordrende den dagen, som om det i det hele tatt skulle være en unnskylding, så kan jeg si det at jeg hadde på meg en svær dunjakke, svære vintersko, genser og en vanlig olabukse. 

Jeg er så sinnsykt glad for at jeg ikke var alene i den butikken. Hvis han gjør sånt med en person, kan jeg tenke meg at han sikker har trakassert resten av jentene som har kommet inn i den butikken. Frykter egentlig for småjenter alene der inne, ingen som kan skjelle han ut når offeret fryser. 

Etter denne hendelsen har jeg hatt et annstrengt forhold overfor både kjendte og ukjendte menn , jeg lager vrangforestillinger o er livredd dem. Tør ikke å være alene med noen og overlever ikke uten nøkkel om jeg skal overnatte hos noen og ikke kjenner foreldrene. Desverre har det seg sånn at jeg bare har dette anstrengte overfor menn, selv om menn ikke er den eneste syndebukken overfor dette temaet. Alle kjønn, både han, hun og det nye som er hen (de som føler seg som begge kjønn) er alle syndebukker og ofre av denne typen jævelskap. 

Skjønner virkelig ikke hva som foregår oppi hodet på disse folkene som gjør dette. Det som skjedde med meg var ikke det værste, heldigvis for meg. Allikevel har det vært nok til å gi meg traumer fra det, jeg er redd for menn takket være den jævelen i Russland. Det at folk bare kan ta seg til rette på andres kropp gjør meg kvalm, hvem har sagt at dette er ok? Uansett hvor rik, mektig eller tøff du  er har du ingen rett til å ta utnytte av en uskyldig person på denne måten. Voldtekt, trakassering  enten muntlig eller fysisk, dette er nok til å ødelegge mennesker. Disse grusomme skapningene som gjør dette mot folk både i fylla og i edru tilstand, har vært med på å ødelegge et menneske. Fylla har ikke skylda så skjerp dere. Kanskje du som gjerningsmann har det vondt og angrer, bu-fuckings-hu.Uansett hvor mye du måtte sutre , får du aldri min tilgivelse. Kan vedde en mill på at offeret ditt har det jævlig mye verre. 

Jeg vet at det er vanlig å respektere kulturer osv når du er på ferie i andre land og sånt, men det betyr ikke at jeg bare skal la en ekkel gammel mann få lov til å klå på meg uten en eneste reaksjon fra min side.

 

4 kommentarer

Elevele

16.06.2017 kl.21:58

Jeg trur nok du reagerte på samme måte veldig mange andre ville reagert. Ja, noen ville kanskje reagert med å slå til fyren- nå i ettertid kan jeg tenke meg du tenker det samme at du ville ha gjort det også. Men noen ganger trur jeg bare man blir sjokkert der og da, og stivner til, og heller tenker: skjedde det der akkurat nå, eller hva? Man rett og slett bare stivner til og får liksom ikke en reaksjon før man kanskje føler seg trygg hos kjente.

Utrolig trist at du måtte oppleve dette- det skulle aldri ha skjedd <3

Torunn

16.06.2017 kl.22:05

Æsj... sånn en ufyselig, motbydelig gris!!

Ei_heks

16.06.2017 kl.22:38

Det verste av det hele er vel at de fleste av oss jenter har opplevd en variant av det du forteller. Og mange av oss stivner i sjokk og vantro.

Sima Sophian

20.06.2017 kl.22:26

Ekkel opplevelse altså :S

Skriv en ny kommentar

Helle

Helle

20, Tromsø

Blogger og vlogger fra stavanger som for øyeblikket studerer barnehagelærer ved universitetet i tromsø. Gikk på Pasvik fhs 2016/2017. Elsker teater og tur og har en stor lidenskap for strikking.

Kategorier

Arkiv